Livet som häst!?

Du vaknar upp i det lilla utrymme som faktiskt är ditt hem. Det innehåller någonting mjukt att ligga på och även om det blir skitigt av ditt bajs så är det någon som tar bort det varje dag. På båda sidor om dig har du kompsiar som du hälsar på. Visst finns det galler emellan men ni vet allihop att det bara är människornas sätt att hindra er från att sno varandras mat. Lyxigt och praktiskt, om än lite tråkigt.

Efter den långa natten är du ganska hungrig, men du har ätit både av halmen och även av kvällshöet du fick som räckte länge så du klagar inte. Dock är det alltid trevligt med mat och när människan, trött och med svarta ringar under ögonen, kliver in i stallet gnäggar du välkomnande. Hon ger dig ett svagt leende och hämtar mat till dig och dina vänner. Först hö och sedan havre – inte speciellt mättande men väldigt, väldigt gott.
En liten stund senare, just som du ätit upp ditt hö, blir du utsläppt på ett lerigt område. Det är inte superstort men räcker lagom och det är inte riktigt lika lerigt i de bortre delarna. Du är heller inte ensam, utan har några kompisar. Ni tar chansen att kommunicera, nosa på varandra och även busa lite grann. Staketet som hindrar er från att springa vart ni vill är irriterande och ljudet från det ännu värre. Men, ni har vett nog att gå ifrån det och dessutom vet ni att stannar ni innanför stängslet kommer ni att få mat. Mat finns det i princip inget av (tussar här och var, nästan lagom för att ha något att göra) i er hage så det gäller att stanna där den snart kommer att finnas.
Just som det börjar bli lite för tråkigt att bara stå där får ni mat igen. Härligt! Du äter och passar på att liva upp stämningen lite genom att sura lite över vem som fick störst hög och hota att sno den.
När maten tagit slut och ni lugnat ner er kommer det någon och tar in dig från hagen. Hon leder dig i ett slags koppel och även om det är irriterande så vet du att det är hennes sätt att försöka kontrollera dig. Både hon och du vet att om du bara bestämde dig skulle det vara lätt att springa någon annanstans, men dels så vet du att det här brukar innebära ridning, och dels så vet du att du måste gå med på det här för att få mat.
Hon binder upp dig i stallet och borstar dig. Pussar dig på mulen och säger att du är världens bästa – du förstår inte riktigt gesten men tycker om när hon pratar med så mjuk röst. Du byter viloben men det lägger hon inte märke till. Hon lägger någonting lite småtungt på din rygg, men hon har tränat dig rätt sen du var liten så att du inte har några problem att bära den. Remmen runt magen är obehaglig men hon spänner försiktigt en liten bit i taget och därför bryr du dig inte. När du sedan får läderremmar över huvudet och ett bett i munnen bryr du dig inte heller – det här betyder ridning!
Hon tar dig till en slags byggnad där du är helt instängd. Det är läskigt men dels är du van, och sen så är det även skönt att slippa värmen. Flickan sitter upp från en pall och du reagerar inte – det känns såklart med den extra tyndgen på ryggen men du har inga problem med det. Hon skrittar fram dig länge tills du känenr dig såpass varm i kroppen att ni kan börja jogga.
Så småningom kräver hon lite mer av dig. Det är jobbigt att arbeta med alla muskler men samtidigt väldigt skönt. Hagvistelsen under dagen är inte särskilt stimulerande för kroppen och det är väldigt skönt att använda din energi. Du får även hoppa lite. Hindren är läskiga och de första gångerna hoppar du väldigt stort över för att inte slå i. En gång komemr ni snett och du vågar inte hoppa ur den vinkeln, utan stannar. Flickan hamnar i obalans men när hon väl sitter rätt klappar hon dig snällt på halsen. Du inser att du nog gjort fel, eftersom hon hamnade i obalans, men att hon itne är arg. När ni sedan kommer igen är läget mycket bättre men du vågar ändå inte hoppa. Flickan blir lite irriterad och sparkar till dig. Du förstår inte riktigt men gånger efter hoppar du, stort över igen. Resten av gångerna ger hon dig så mycket stöd och uppmuntran som du behöver och du förstår efter ett tag vad hon menade med sina arga skänklar. Hindret är inte farligt och flickan blev lite irriterad på din osäkerhet.
Efter ridningen blir du avskrittad ordentligt tills du är helt lugn i kroppen. Väl inne i stallet får du en filt för att inte frysa och så småningom massor med mat. Höet räcker länge och när det tar slut, långt in på natten, finns det halm i ett nät som håller den ren. Flickan som ridit dig säher godnatt när hon lämnar dig på kvällen och säger att hon älskar dig. igen förstår du inte riktigt, men känner dig stolt som gör henne nöjd och dessutom tacksam till henne för att hon ger dig mat, värme och något att göra.
Du vet inget annat och de dagar du längtar efter frihet minns du även alla extra förmåner du har här hos henne. Alla kompisar, tryggheten och servicen.

Hittade denna text, vad tror ni ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0