13. Min högsta dröm!

Tävla OS och ha en riktigt stor fin hästgård, i skåne såklart ;)
haha, kanske inte med duffy direkt men om några år, om jag nu någonsin kommer komma dit ;)
men hade väääldit gärna viljat det! :D


update!

Hej! lite dålig uppdatering maybe?

Igår var det markarbete ute i badeboda för Carro, inte för att det började så bra, men det kändes ungefär som om vi var i otakt nästan hela lektionen ;) något språng för tidigt & jag inte med, något annat jag för tidigt & han inte med osv.. vi körde lite lydnasövning med på det & pigg var något jag kunde beskriva honom med, ibörjan iaf ;) han var kanske inte helt igång efter sprutan, vilat tre dagar men jag vet inte? :/ 
vi fick till några bra språng som avlut iallafall! :)

Idag vilade han & jag var ute i badeboda, lektionen imorgon är inställd så jag behövde inte jobba lika länge för den idag, men ska ut & rida själv endå, finns det ridhus ledigt så passar man ju på!  ;)

och så har jag ju, dum som jag är, lovat att vara tyst hela dagen i skolan imorgon.. fb grej, om 20 gillar så ska jag... ;) lite utmaning det där, vara tyst är inte något jag är bra på, men får se hur det går! :)
får väl skriva TYST! på armen eller något för att påminna mig själv ;)

/Sofia


Berit

heter stormen visst!

vad det blåser!

usch ja! Storm pågång? julskyltningen är inställd men krykan vid fyra blir det ändå! ;) första advent ni vet..
underhåller mig med att plugga kemi, vilket inte funkar så bra, men prov på tisdag så det får gå ;)
det här blev en kortkort uppdatering, men men :)

/Sofia


Kalas knas !

Hemma från G&B och inget mer än en grimma inhandlad, eller inte bara en grimma utan en luddig julklapps grimma till min häst! haha ;) Finns ju alltid mycket att kolla på som man vill ha, men man köper ju aldrig allt man vill ha.. tänk om man hade sisådär hundratusen eller så i fickan.. :) då hade det blivit shopping minnsan!
Ner & fixa min häst innan jag tänkte hitta på något skoj men min fina granne! eevlinaa ;)
skulle inte tro att det var något mer intressant att skriva om nu, så hejdå!



blev en knas bild på mig bara för att det var sjuuukt länge sedan jag la ut en bild! ;)

/sSsofia


Vip!

Hej! Sitter här medan Sandra gör några konstiga gymnastiska övningar på golvet & gosar med en tjock katt! kkknas`'´! söta är dom :) snart ner till stallet & fixa innan vi sticker till Rottne & vipkväll på G&B hästsport! Sandra ska köpa två bett & jag får väl se vad jag hittar, men hoppas på att de blåa Whitaker ridbyxorna finns där! :)
hör sen! :)

/TeamSaso ♥


Mys med stort M!

Var i Vetlanda med mamma & lillebror innan idag, köpte endel småsaker!
Har precis ätit tacos, mmmh♥ och hade nu planerat bli lite tjockare genom att stoppa i mig lite chips!
dillchips & sauercream dipp! :) speccciall!
Efter det blir det ett varmt & skönt bubbelbad med lite hårinpackning & ansiktsmask som jag nog tycker jag är värd ;) haha, men riktigt bra kväll! :)
kort inlägg, men sånt är livet ibland!

/Sofia


Slapp idag!

Blir att ta det lugnt idag, kanske en sväng till stan i eftermiddag med mamma!
Vetrinären var ju här i morse, runt 10, och vaccinerade & kollade på Duffy.. Som vanligt så tyckte han ju inte om henne så mycket, känner väl på sig att hon ska sticka honom ;) Hon kollade honom i pälsen oxå eftersom han kliat väldigt mycket på sistone, hon trodde inte det var så farligt, eftersom pälsen och så annars var blank och fin och inte 'tuffsig' och glanslös typ.. hon hittade inga löss eller något annat heller :) Och han har faktiskt blivit bättre sen vi tvättade alla täckena & började ge honom b-vitamin.. Ska även tvätta hela honom någon dag när det inte är för kallt, hehe :p

Fixade lite på designen & främst texten, vet inte om ni märker så mycket men var ganska trött på att den dampat sig lite, gick lixom inte ändra texten över huvudtaget! ;)



saknar!

/Sofia


glad tjej!

Hej!
Riktigt bra humör, träningen igår gick super, dressyren idag med & vi är lediga imorgon!
ganska bra anledningar till att vara glad tycker jag faktiskt! :)
Iallfall i går på träningen för Malin var det bara jag, Alice & Sandra, och då blir det ju alltid lite extra kul! Vi hade höjdhoppning typ, för vår grupp ska ha det på avslutningsshowen och då tränade vi lite tills dess! Alla hästarna var riktigt pigga, särskilt Viking... ;) Duffy gick jätte bra, tyckte det var kul, lyssnade framåt och hoppade bra! I slutet höjde vi lite extra till mig, och jag fick inte veta vad det låg på, haha ;) men riktigt nöjd, för näst sista språnget var på 1,25 på trippelbarr! :D sista sänkte vi till typ 60 som avslutning ;) Han är så duktig min häst! ♥

Idag red jag lite lätt dressyr på ridbanan utan att försöka lösgöra honom så mycket innan, bara stadig hand och leder lite lätt.. Hade visseligen gummisnodden, men den var ganska utspänd & gjorde inte mer än lite i början! Fin var han, börjar bli det oftare och oftare nu! och så har jag märkt att jag faktiskt blivit bättre på en sak, att ha stadigare yttertygel, inte glappa ;)

Imorgon kommer veterinären & vaccinerar Duffy, så blir lite vila lite efter det, och så ska hon kolla lite på hans päls på endel ställen & varför han kliar sig så mycket! Pälsen är mest att han tappat lite hår på något ställe, mest  för att han kliat där antar vi, men det ska ju kollas upp nu! :)

Och idag är det ju bara en månad kvar till julafton! :D

/Sofia :)
 


Usch, jag vill ha snö!

såå sugen på snö nu, vill åka skidor & tolka! :))
längtar verkligen till den kommer, om den nu kommer, vilket den måste! Ingen bra jul utan snö huh? eller vad tycker ni? ;) ja okej, det är jobbigt med för mycket snö på vinter ibland, gå inte rida, jätte kallt osv.. Men hur häärligt är det inte när det är nästan en halv meter lös snö och man bara kan rida ut och galoppera så snön flyger!? satan vad härligt! ;D hade tänkt lägga ut några bilder & filmer från förr förra året när vi tolkade, men de fanns bara på gamla datan & den är ju lite som den är ;) men fixar nog det senare!
Förresten någon smart person som vet hur man lägger in youtube klipp här så jag slipper länka dom? :)

Här kommer iallafall Udden klippen! :)

http://www.youtube.com/watch?v=XwOzrtNq10g

http://www.youtube.com/watch?v=xmlsfsm4LZk

lite missar här & där & lite kul språng på 2:an i 95, men ah hahah ;)

/Sofia :)
 


Dressyrpass!

Mamma bokade in mig på några extra ridkeltioner fram till jul nu, främst dressyr är det väl & det kan vi ju behöva :) Måndagar och första gången idag! Dressyr för Carro, hon är verkligen grym på att få en & fatta vad man ska göra & hon förklarar & säger vad man ska göra hela tiden! synd att hon ska flytta :/ Iallafall så var det något vi behövde & efter en stunds jobb gick han jätte fint, verkligen skitbra! :)) Så väldigt nöjd när vi åkte hem!
känner att det varit bildbrist ett tag, något jag borde ändra på, men det blev inte idag ;)

/Sofia :)
 


Tävling Udden 20/11!

Sista tävlingen 2011 idag då, blir ju lite paus här nu!
Både bra och lite dåligt idag, eller inte dåligt precis men surt!
hoppade 90 & 95 som jag säkert sagt, och det kändes faktiskt inte så mycket högre, som det brukar, för det!
I 90 var han lite seg i början, som valingt, men laddade till på banan.. Vi kom lite fel på 2:an, så då petade han..
I andra klassen, 95, var han faktiskt väldigt pigg också.. han brukar alltid vara lite slö i andra, & hn har varit mycket piggare över huvud taget på sistone, kan vara för att vi bytt foder, men ;)
han funkade jätte bra! lyssnade fram och hoppa fint, förutom något lite knasigt språng, men det blev 4 fel iallafall!
Lite kort sväng till 4:an och tappade lite fart så stopp blev det! Men annars är jag fakiskt jätte nöjd med det och tänker inte på att det inte var felfritt för bra sista runda ändå! ;)
filmer? kanske inte världens bästa men de kommer! ska bara få det att funka först ;)

/Sofia :)
 


Tävlingssäsongen 2011!

Tänkte bara för kul skull dra lite om säsongen 2011! ;) (enligt tdb)

Tävlingar: 15 st
Hopp: 12 st
Dressyr: 3 st
Totala fel: 78! ;o
Ute: 2 ggr
4-fel: 9! :/
Dubbelnolla: 4ggr
Placeringar: 1, 1, 6! :)
80-klasser: 7
90-klasser: 12
95-klasser: 2

lite småkul att kolla så här efter, men ganska sur på 4-fel siffran! :|
fast kul att jag bara blivit dubbelnolla 4 ggr och placerad tre av de gångerna, två 1:a plac oxå! hihi ;) :D


/Sofia
 


Fint det blev!

Varit och pysslat lite i stallet, putsat till imorgon och så.. Gjorde en liten rolig sak i Duffys box, blev ganska fint! ;)


min skitgris bajsar på väggen ;)




/Sofia


11. En låt som påminner om en häst du älskar

inte för att jag vet varför, men tänker alltid på duffy när jag hör den här!

http://www.youtube.com/watch?v=hLQl3WQQoQ0

och, precis som innan, fattar jag fortfarande inte hur man lägger in klippen hääär, så man seeer dom!

help?

S♥


10. 10 saker du inte visste om mig!

jadu, lite kul lista det här! :)

1. att jag alltid blir glad av musik, alltså ALLTID spelar ingen roll hur sur, trött, arg jag är.. bara sätt på en grym låt & jag blir på hur bra humör som helst! :)

2. att jag ser grymt dåligt och egentligen har glasögon fast jag använder linser, och att jag verklige hatar det! okej, endel av er visste nog redan det.. ;)

3. att jag inte hade klarat mig utan min häst, hade nog mått ganska dåligt, av olika anledningar, om jag inte haft honom! ♥

4. att jag har lite 'tics' på att alltid göra exakt samma sak i båda varven, eller på båda sidorna? ;)

5. att jag hela tiden, elr ganska ofta, tänker på att Duffy börjar bli äldre & undrar hur länge han kommer klara av att tävla & ridas & så.. :/

6. att jag faktiskt är liite stolt över att lyckas få Duffy att hoppa & funka så bra, med tanke på hur han var innan, utan att någon hjälpt mig genom att rida på han ;) hehe..

7. att jag läser otroligt mycket är ingen hemlighet, men jag började nog läsa så myk för att jag ville slippa verkligheten en stund, släppa allt & bara läsa.. Typ? ;)

8. jag hatar mössor, bland det obekvämaste som finns! ;) 
 
9. älskar min gosiga säng!, haha... :)

10.

jag gör alltid vad jag känner för, tänker inte alltid innan ;) spontan typ...

ganska konstiga saker, men det är jag! :-P

/Sofia :)


ganska skönt med fredag!

Hello!
skolan idag var slapp, fredag ju! geografi provet gick helt okej, fick minst C iaf, han rättar A uppgiften senare så där väl se hur det blir! :)
har anmält mig till udden på söndag, efteranmälan 90 & 95! verkligen sista tävling för i år alltså! rida & satsa rejält nu!
hoppade lite på ridbanan innan idag, det var verkligen länge sedan kan jag säga, så lite är den ju så inte lönt med mer än ett hinder ;) lite seg var han i början men pigg och glad när vi kom igång! ikväll har jag bara tagit det lugnt och spelat lite wii & mario cart med brorsorna! :) nu funderar jag på att ställa klockan tidigt imon bara för att! Och skönare att somna om då ;) haha! förresten är det har vårt typ 99 inlägg tror jag! :D

/Sofia
 


2. När & varför jag började rida




Det har alltid funnits ett häst intresse i min familj och jag har alltid älskat djur. När jag var liten gick jag på en ridskola med små shetlandsponny (Skåne) och det var väl då jag verkligen började gilla hästar. Sen var det väl våran förra granne Kim som också hjälpte till att få upp mitt häst intresse. Hon hade två araber och hennes dotter hade en annan stor häst kommer inte ihåg vad det var för ras, men den hette Fillur. Kims hästar hette Janos och Arran. Och jag brukade få rida på Janos när jag var liten. Det var nog en av värdens snällaste hästar men han finns tyvärr inte längre... 

Sen har jag ju gått på ridskola i Vetlanda och Åseda (red inte så länge i Vetlanda, ett år kanske) och det har ju varit jätte kul, lära känna massa kompisar och bara få vara och mysa i stallet. Det är så härligt att bara vara i stallet och mysa klappa massa hästar och bara ta det lugnt, de är nog en av de mysigaste sakerna jag vet! Och det har jag alltid tyckt. Så jag är väldigt glad över att mamma visade mig denna sporten, tack mamma!  

Det var väl så allting började eller jag vet inte riktigt. Jag vet bara att jag alltid älskat hästar. 

En liten bild på fina Sea Valley Star min sommarhäst 2010 härliga minnen!

/Sandra   


gymnasium.. ;)

hej!

idag i skolan så var vi på studie besök på gymnasiet, uppvidinge gymnasie skola ;)
vi fick kolla runt lite & gick en tipspromenad typ.. gick dit sen på kvällen igen med Evelina, jag har iallafall bestämt mig vad jag ska gå! Naturvetenskap, natur för jag ska bli veterinär! eller hade tänkt det och hoppas det funkar, bestämde mig för flera år sedan, djur & så har jag ju alltid gillat :)
längtar ju lite innan man får börja, men nu funkar högstadiet bra, 8:an somsagt!

red inte så mycket där i mellan, tog lite & släppte honom lite på banan så han fick springa av sig lite, tyckte han va skoj!

geografiboken väntar!

/Sofia
 


helt jäkla amazing asså!


Hej!
Sitter och pluggar på massa glosor och så. Har massa prov de kommande veckorna så lika bra att plugga ordentligt! Geografi på fredag, Tyska & Idrott nästa vecka, Svenska & Kemi nästnästa och Historia veckan efter det!
Ikväll blir det ett dressyrpass för Malin med vår härliga grupp - Sandra :/
Jag skulle verkligen vilja ha ett ridhus, man kan rida när det är mörkt, kallt & sent! vad mer kan man begära?
men en liten kall ridbana är bättre än inget iallafall, och vi får se hur det blir med ridhus om några år, sssshihi!
har en liten deal med pappa angående lite sånt, men det vi får se! hihi..

inte för att något speciellt är amazing, men jag är på bra humör & det fick bli så.. :p
se you later! ♥


/Sofia
 


lekt frisör ;)

hej!
jag är verkligen på skitdåligt humör just nu men... -.-
red Duffy en liten sväng innan & tränade lite lydnad eller så ;) bra gick det, & så klippte jag hans man & svans :)

före:



efter:



tyckte han blev ganska fin! ♥ fast liite ojämnt! ;)
haha, vet att det ser lite fult upp när lite man står upp bakom och till vänster, men finns en anledning..
bakom; är fö att jag hade lite stubb där innan för att hans man var så tjock, men har lyckats tunna ut den lite mer nu så det får växa ut antar jag ;)
till vänster; är för att jag stubbade lite där i sommras, han hade kliat upp hela där så bara små tussar stack ut typ, så tyckte det var bäst att jämna den med marken .. :p
inte lönt med bild på svansen.. ;)

/Sofia...
 


veckan som gått!

drar bara lite av det ''viktigaste'' jag gjort denna vecka! ;)

Onsdag: Markarbete på ridlektionen och vi körde balandat hinder, lydnad och volter m.m, lite bana helt enklet ;) han var lagom pigg, lyssnade frammåt och jag behövde inte anstränga mig så mycket och jobba honom för att han skulle gå i form,, riktigt nöjd med honom! :)

Fredag: Red igenom honom för dressyren dagen efter, han kändes lite setl kan berott båda på att det var kallt & att han stått dagen innan.. så fick iallafall börja med att jobba igång honom i trav så han blev varm och mjuk, sen funkade det bra! ;)

Lördag: Sista klubbdressyren, skulle rida en LC och hoppades på åtminstonde några poäng till Åseda Cupen, tänkte rida fram max en timme iallafall så jag hann jobba igenom honom riktigt, men tävlingen tog lite längre tid än vad jag väntat mig, med marginaler.. Framridningen blev lite lång trots att jag skrittade honom ganska mycket, så han var redan trött inne på banan och gick ändå precis som vanligt.. Vi fick iallafall 1 poäng, haha ;)

Söndag: Var på tävling i Vetlanda och hoppade en klass, fick bara bli en fanns ingen mer än lagfinalen den dan ;) Han var pigg och vi höll ett bra temop genom hela banan, fast på linjen mellan 2:an och 3:an blev han lite loj och vi drog på oss 4 fel... lite surt när man bara tävlar en klass då, ingen chans att förbättra eller ta igen det till nästa klass ;)

kanske även blir att åka till udden nästa helg, efteranmälning iaf.. ;) men somsagt, får se hur det blir me det! :)

 haha! rrrriktigt snygg bild! ;)

/ Sofia :-)
 


1. en bild på favorit hästen.



Ingen svår fråga ! Det är ju denna lilla pärla.<3
/Sandra

åseda cupen!

halloj alla, sitter här och är ganska glad. var ju på klubbdressyr idag, gick som det brukar, lite lagom bra, men det är inte därför jag är glad iaf! Fick precis veta att jag vann Åseda Cupen, en cup på vår klubb där man samlar poäng på klubbtävlingar typ ;)
läs lite mer här om du vill: http://www2.idrottonline.se/AsedaRyttarforening-Ridsport/Klubbtavling/Poangstallning/

orkar inte skriva mycket mer nu, tar det senare :p... kliver upp innan 6 imon och drar till Vetlanda för säsongens antagligen sista tävling, en 90 runda och försöker satsar allt på det nu! :)

/Sofia :)
 


icke bra!

riktigt dåligt bloggande på sista tiden måste jag säga, men skolan tar ju upp lite tid & hästarna med! hinner inte blogga nu heller så drar hela veckan imorgon någon gång ;) ska på klubbdressyr på fm! :)

/S
 


R.I.P!

Hickstead!

fyfan säger jag bara :/

vila i frid! ♥
 


8. Min största rädsla inom ridsporten...

... är väl att jag & duffen skulle gå omkull eller något annat läskigt, och att han skulle skada sig...
så nej tack , inte något sådant ;)

/S


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Absolut ingen aning! Men skulle inte varit helt fel att vara Angelica Agustsson, kanske inte bara för en dag men ;)
sjukt duktig människa!

Annars hade det ju varit lite kul att byta med en kompis, fråga mig inte varför men skoj hade det vart! :)

/S ♥
 


I am no superman, but I do the best I can!

Jäkla fin häst jag kan ha ibland!
tänkte från början jobba honom med gummisnodden men tog av den ganska direkt eftersom det kändes som om det inte behövdes! han var ganska mjuk och villig redan från början så när jag ställt igenom honom ordentligt och fått till framåtbjudningen så han började jobba gick han som en liten ängel! :)
fortsatte jobba med att han skulle behålla formen i alla övergångar, på rakt spår och med bara stöd...
funkade kanon även detta efter ett tag! så får väl ta och jobba honom ordentligt dagarna fram till sista klubbdressyren så det går så bra som möjligt. :) Min prins! ♥
/Sofia ♥
 


lite snabbt!

Sitter och kollar ut genom fönstret på våra urgulliga katter... ☺♥ min katt Surry kom springande borta på vägen bakom vårt hus, och Zack satt på ängen mittemot typ, aja iaf så hade Surry en mus med sig & när hon kom fram till huset mjauade hon ju, och lite kul att se hur snabbt Zack reagerade, han bara vände sig om och kutade mot huset ;) och Surry lämnade snällt över musen till lillebror!
idag har jag hjälp till lite när Olle hade badkalas i hälsans hus, han fyllde egentligen år i sommras med kalaset fick bli nu... och så har jag tvättat & putsat av lite från igår och nu hade jag tänkt dra mig ner mot stallet & se hur mycket jag hinner rida innan det lir mörkt! får bli att jobba lite dressyr idag ;)



knasbild!

/Sofia :-)
 


myys !

hallo! nu sitter jag & pappa & min mysekatt vid tv:n och kollar på någon konstig film med lite chips! tjockt med mys! :)
efter tävlingen idag stannade mamma & jag till i badeboda, vår grupp skulle ha stalljour, för att se om någon var där ;) tur var väl det, verkade som alla andra glömt det och när jag smsade så kunde ingen... så mamma fick köra hem med Duffy och jag börja mocka. Lina & Lowiza kom och hjälpte oss lite så det funkade ju iaf sen ;)
drog även till kyrkan än sväng sedan på min andra gudtjänst! :)

/Sofia 
 

4 fel på 7:e x2

knasig rubrik, men sant & surt!
första klassen, en clear round, gick jätte bra fram till sista hindet! fick lite dålig sväng, red dåligt & dålig galopp! alla hinder innan var kanon! blir ju liiiiite sur på mig själv där ;) men vad kan jag gör åt det, det är bara att jobba vidare & vara glad att det bara är mig det är fel på ! ;)
andra klassen, L:C, gick ungefär lika dant, kanon på alla hindrena fram till näst sista, som jag slappnade av lite på & så stopp! 7:e det me ;) lite surt det...
jag tänker lite för mycket ibland, han är alltid så seeg på framridningen, lyssnar inte fram någonting fast jag blir sur på honom.. han ska ju lyssna åtminstone! men sen så taggar han ju alltid till inne på banan, men måste ändå verkligen rida på framridningen för det är ju inte självklart att han taggar till så & då måste han ju ändå ha tillräckligt bra galopp för att hoppa ;) blir alltid orolig för att det är något fel när han är seg :/ inte så van vid det alltid ju.. men nu ska jag gå ner och äta massa god mat & mysa med min familj! ♥
 

bilden vill icke vrida på sig ;)

bleekfis!


inte så vackra bilder direkt ;)

/Sofia ;-)
 


Duffy 4/11




mitt gull! ♥

Idag kom Duffy's förrförrförra ägare och hälsade på honom, Josefin Nilsson, alltså hon som fick honom direkt från Irland! Duffy blev jätte glad, mest för att han fick massa morot antar jag ;) Hon tyckte inte han förändrat så mycket och hon fick honom när han var sju, 10 år sedan snart ;o Kul och träffa hon iaf :)
När dom åkt hem efter en stund så red jag, tog det ganska lugnt, skrittade & travade bara.. Märks faktiskt att jag börjat ta tag i han form lite mer nu, i fredags, lör & sön så red jag ju ganska mycket dressyr, och han var mjuk & villig även idag! kanske kan börja bli något det där! :) Iallafall så är det hopptävling i växjö imorgon, kommer nog träffa på några andra tävlingskompisar oxå! :) Men iaf så har jag anmält mig till 80 & 90 och redan börjat ångra mig.. har ju bestämt mig för att börja hoppa lite högre, 80 är ju oftast inga problem alls längre ;) och jag vet ju att han kan & att vi kan.. men det är väl mest jag som gör att det inte alltid funkar.. ;) allt funkar ju som sagt kanon så länge jag inte tvekar! Vill ju ändå komma lite längre, måste ju vänja mig lite vid att det är lite högre, åh blir så sur på mig själv! målet var ju att debitera 1m i höst men verkar ha tappat bort det någonstans.. :o
Planerade sista tävlingen i år blir i Vetlanda när lagfinalen är fast jag inte är med i den, & då är jag anmäld till en 90 klass bara, men om jag nu ska hoppas 1m innan slutet så får det väl bli Udden, som är sista chansen. Men får se hur det blir med det!

/Sofia :)
 


trav










Hjälpte Lowiza med att köra Öride lite idag, eller hjälpte och hjälpte, åkte mest med och körde lite ibland!
Kul var det och ganska snabbt gick det faktiskt, fast när jag sa det sa Lowiza att han brukade springa mycket snabbare på bättre underlag ;) haha.. söta ä dom! :)

/S ♥
 

hubertusjakt & så!

åkte ju ut till badeboda med hästen för hubertusjakt vid 3! Vi började med att rida bort och kolla vart vi skulle rida sen när vi letade efter rävsvansen, eller en hel räv som dom hade ;) så vi visst lite & så ;) sen red vi och tog hinder banan med massa granhinder och några spånbalar i slutet :) haha, fick sitta och hålla i honom så han inte skulle hoppa i hästen framför ;) vi red runt och galopperade lite till, väldigt pigg var han! och sen tillbaka till ''jaktbanan'' igen! Sofie som var ''Master'' skulle ju ge startsignal, hon drog ut lite på det och det var bara jag som hörde när hon sa 'Gå!' sen, så alla kollade ju på mig, tjuvstart lixom.. haha, men sen fattade dom ju och alla red iväg! Jag kom ju iväg först då & duffy var ganska villig ibörjan, men sen märkte han ju att dom andra var bakom honom & saktade av lite så alla kom ifatt ;) och så ville han ju inte gå åt sidan heller så nån kunde rida förbi så det blev lite uppstockning.! hehe.. tillslut kom vi ju fram till rondellen i slutet på vägen där vi skulle leta då, den skulle va i skogen & det fanns det ganska mycket av! så vi gick ju runt där och letade, jag var faktiskt nära den ett tag, trodde jag såg den först men ångrade mig.. Maria hittade den så hon vann ju! ;) vi skrittade ju hela vägen tillbaka så var väl inte framme förrän vid tio i fem :)
när vi hade borstat hästarna & fixat lite så gick vi in i krubban för att äta, men då hade ju strömmen gått så vi fick vänta ett tag innan vi fick ärtsoppa, inte så jätte gott men, och vitlöksbröd :) mamma hämtade duffy sen och vi satt kvar några andra & pratade och mumsade pepparkakor ! :D
väldigt roligt var det!



/Sofia ♥
 


ett litet livstecken.

jag är inte död, inte för att jag tror att ni tror det bara för att jag inte bloggat på några timmar. okej, det där blev väldigt drygt & tråkigt! nu glömmer vi det! :):) ja idag har jag inte gjort någonting, förutom att mocka och ge hästarna lunchhö! nu blir det snart att dra sig ner till stallet och åka ut till badeboda idag igen! :) :) om det blir bilder och så så kommer uppdatering om hur det gick ikväll! ;)
/Sofia :)
 

hoppkväll...

Precis kommit hem från stallet nu då, och väldigt nöjd är jag!
80 klassen gick ju som väntat väldigt bra, det är ingen höjd längre ;) Blev en blågul iaf och han var jätte pigg & fin :) andra klassen, 95 cm som clear round typ, gick också bra ;) höjden är ju egentligen inga problem, det sitter mest i huvudet det där! vi fick 12 fel, han rev en gång & stannade två när jag inte red ordentligt.. men nöjd, vi kom ju runt & så ;) Han var ju som sagt ganska pigg när han vilat i två dar medans jag jobbat, lite fubbigt! haha, men han behövde det! :) i morgon taggar vi till att sova länge & försöka få tag i räven på hubertusjakten...
biler skulle jag ju haft några med, men min bror & mamma filmade mest & så var det lite för mört för att ta bilder ute, men ska se om jag lyckas skrapa ihop någon!
kommer senare iaf :) &nu dimper jag i säng, för trött de är jag!..

/Sofia


en snabb glad.

fick precis reda på att hööks ska öppna en butik i växjö! :) ska vara klar i mars 2012, ganska glad elr? då slipper man ju åka till kalmar iaf ;) /S

Tävling ikväll!

Sitter hos mormor och tar snart bussen hem, klubbtävling i kväll jao! :)
ska hoppa 80 som klass & 95 clear round, det är det som är så bra med klubbtävlingar, man kan välja ganska udda vad man vill hoppa ;)... Första start var väl sisådär runt 4 tror jag, men då är det bara klutt & kluns..
ska hjälpa till i andra klassen vid kvart i fem & banbyggning till min klass är inte förrän vid kvart i sju! Så mamma kommer ut med duffy lite senare.. :)
så ska packa & putsa allt när jag kommer hem sen så updatering blir väl antagligen inte förräns ikväll efter hoppningen! :)


glad tjej & bild i repris från klubbmästerskap ;)

/S ♥


bara för att jag inte har något annat att skriva om!

STÖRSTA HÄSTTESTET 2011! ;)

Din häst/favorithäst
Namn: Lisduff Flash
Färg: Brun
Ras: Irländsk Korsningsponny, rg. svensk kp
Ålder: 16
Bästa minne med? Vann första tävlingen! ♥
Sämsta minne med? vet inte?!
Högsta du hoppat? 1,20 m
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? hoppning lokal nivå, dressyr lokal nivå?..
Hur ser din grimma till hästen ut? använder mest; grå, blå & svart
Hur ser sadeln ut? hoppsadlen, svart golden star...
Tränset? pullarnos!

Favorit
Ras: hmm?
Färg på häst? Brun, elr skimmel? 
Gångart? galopp?
Ridskola? Årf
Häst/ponny? ponny, än så länge

This or that
Stegra/bocka: bocka?
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: svårt, vinter..
Stor häst/ponny? ponny!
Hjälm med ventilation/hjälm utan? med!
Ridskor/ridstövlar? Ridstövlar :)
Hjälm/väst? älskar min väst, men hjälm?
Sporrar/spö? spö
Rida själv/rida i grupp? beror på vart i ledet jag rider ;) haha...
Hoppning/dressyr? hoppning :)

Hur många … har du?
Ridbyxor: 9 st?
Hjälmar: 2? 
Ridskor: 1
Ridstövlar: 1
Ridspön: 4?
Sporrar: 2 par
Ridstrumpor: många? 
Kavajer: 2

Hur många ... har du/din häst?
Schabrak: 15 kanske?
Sadlar: 2 ;)
Träns: 2 st
Benskydd: 2 par ... 
Grimmor: 5 kanske?  
Skor: 4?

Tävlingar!
Har du tävlat i hoppning? lokal
Har du tävlat i dressyr? lag, lokal?
Har du tävlat i fälttävlan? nejj
Har du tävlat i galopp? nepp
Har du tävlat i en annan gren? nä, hubertusjakt?
Har du ett par vita ridbyxor? ja
Har du en tävlingskavaj? jao
Har du en tävlingsskjorta? ja
Har du ett vitt schabrak? adå!
Har du vita benlindor? nää
Har du en blå/gulrosett? självklart! ;D
Har du en blå rosett? ah!
Har du du en gul rosett? mmh!
Har du en röd rosett? jodu..
Har du en grön rosett? ja
Har du en vit rosett? jaja
Har du en clear round rosett? ja..
Har du en annan sorts rosett? mmh

Kan du...
Knoppa? okej åtminstone.. ;)
Göra inbakad svansfläta? app!
Sadla? nääh? jodå!
Tränsa? jaja
Sätta på ett täcke? ja
Kratsa hovarna? ja
Rykta? absolut!
Få en häst att gå i form? ja...
Hoppa en bana? men ja
Duscha en häst? ja

Har du...
Skrittat? nää, eller jo!
Travat? ja
Galopperat? men ah!
Hoppat? självklart!
Fått en häst i form? ja
Haft gymkhana? ja :)
Lekar till häst? ja, tror de?
Galopperat barbacka över ett sommarfält? ja tror de?
Hoppat barbacka? ajjemen
Stått på en häst? haha, ah på sadlen iaf!
Ramlat av? ofc!
Suttit i damsadel? jajajaja
Travat i damsadel: ja & ramlat av ;)
Galopperat i damsadel? nej :o heh
Suttit bak och fram på en häst? aaa
Suttit på en stegrande häst? mmh
Suttit på en bockande häst? adu!
Suttit på en skenande häst? ja tack!
Ridit ut i grupp? men ja!
Ridit ut själv? ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? ja, fy för älgar! haha..
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? kanske?

Har du ridit en...
Arab? maybe?
Shettis? ja
Ardenner? näpp
Connemara? absolut!
Korsning? varje dag?!
Svensk ridponny? ja..
Gotlandsruss? jaa
Falabella? nähedu
A-ponny? ja?!
B-ponny? jaaaaaaa!!!
C-ponny? ja
D-ponny? ja igen!
Storhäst? ja

Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans? nae?!
Hovolja/hovfett? nej
Flätgelé? ah
Torrschampo? neh
Hästschampo? jadå!
Ryktsten? flera som jag nästan aldrig använder ;)
Rotborste? ja.
Ryktborste? jadå! :))))))
Ryktskrapa? ja
Hovkrats? ja
Mankam? jajjamen
Svansborste? a
Plastborste? ja
Massageborste? ja??

   +

Hoppa?
Hur högt har du hoppat?
1,20 me duffen!
Vad är de högsta du hoppat med A ponny? har nog aldrig hoppat A-ponny
Hur högt har du har du hoppat med B ponny? 70 kanske?
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? 80?
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 1,20 me duffen!
Vad är de högsta du hoppat med häst? 1m ?
Vad är de högsta du hoppat barbacka? 80-90? tror jag ;)
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? vet nt, 60 kanske?

lillsegt!

/S ;)
 


7. Min favorit ridskolehäst!

Får ju heelt klart bli Viking det här! han var ju min favorit och sköthäst innan jag fick Duffy! :)



Lindens Viking

f: 2002
u: Hagens Jubilée
e: Dale Haze
Connemara

/S


haha... ♥


RSS 2.0