15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

För att man alltid blir så glad av att se dom, dom behöver en..
Man kan bara slappna av och behöver bara tänka på det man håller på med just nu..
jag vet inte, men jag får en sådan härlig känsla i magen så fort jag är med hästar och rider! ♥

/Sofia


Duffen

6 saker ni säkert inte visste!


• han älskar att slicka på händer!

• om han har fått godis innan så bugar han alltid om jag försöker kratsa hovarna efter!

• han älskar att springa ifatt pappa när vi tränar, men hatar att springa förbi!

• han har en vit liten fläck på manken!

• att han nästan alltid blir jätte sur om någon annan än jag kommer in till honom i boxen!

• han älskar banan!


knasbra!

Hallo!

Precis varit nere och bytt täcke på hästen, nyduschad, ren & fin är han nu! :)

Blev en spontan tripp ut till babeboda innan idag för att umgås lite med Sandra, mamma fixade även manegekort! (stav) så nu kan jag passa på att rida där ute lite oftare!
dressyr blev det & bra gick det! fast han var ju ganska stel i början förstås, var ju ett tag sedan ;)
Sandra fick också sitta lite på honom, haha, & bilder kommer när hon fått upp några fler här ;) ♥

btw, söta hästar vi har som tycker om att pussas hela tiden.. fast det är väl mest Duffy, han blir ju bara såååå glad när han får pussa & nosa på Cindy, hon blir bara lite sur när han överdriver lite ;) som idag när han slickade henne på halsen?! haha, knaas ♥



fin man är,,,

framridningen...


hans julklappsgrimma förresten! :)



Vad tycker ni om han nya täcke som mamma köpte? Hiss eller Diss?

Babyblått! så vet inte om jag skulle köpt det, men han är ganska söt ändå! min stora bebis♥

Imorgon: Sandra & stan :)

/Sofia :)


Jul!

häy!

god jul på er! kanske dags att blogga lite igen nu när man har jullov?

idag har jag iaf varit hos kusinerna & fått massa paket, snäll har man ju varit!? ;)
Duffy fick även sina julklappar i morse, ett stort äpple & en grimma+grimskaft! :) glad blev han, kanske mest för äpplet men ändå..
Han fick julklappar indirekt via mig också, ett schabrak & huva från hööks!


De här faktiskt! :)
Sen så fick jag ju lite andra saker, såsom pengar, böcker mm...

Det ända jag saknar är lite snö :/ i förrgår var det ju hur fint som helst ute!









/Sofia


bra dag!

Hej! Nöjd med julshowen tycker jag faktiskt! Vårt hoppnummer ar ju först & entrén blev väldigt bra! :) förutom att Viking stannade en gång, vi hade mest tänkt hoppa så högt som möjligt men någon hade lagt in att vi skulle tävla och se vem som klarde sig längst utan att vägra eller riva.. funkade väl det med, kom delad tvåa, men lite synd att vi fick sluta hoppa så fort den var avgjord :/ slutade bara på runt 1.05 -1.10 typ ;) lite seg var han men hoppade bra! filmer blir det! sen hade styrelsen någon tomtesak? och sen gymkhana med us mot killarna, vi vann 3 av 4, forlorade en med hinder för Viking stannade så vi kom efter, skulle ju köra en extra runda med..
paketauktion & sen min prisemottagning för Åseda Cupen! :D Fick ganska många saker; ett täcke som det står vinnare av Åseda Cupen på, två medaljer, en tröja, en plakett & en rosett!
godisutdelning & sist luciatåg.. ;)
ikväll drar jag till en kompis har lite mys med några andra tjejer! :)

Sandra-Pegall
Alice-Viking
Jag-Duffy
Christina-Maja
Malin-Maria Callas
Sofie-Domingo





kan missat lite i slutet men fixar det sen isf...

/Sofia

etthundratrettiofyra

Hej! Det var ett tag sedan, dåligt bloggande jag vet! ;) Vet inte om någon är intresserad  av vad jag gjort denna veckan så blir bara lite snabbt! I måndags var det dresyr, lydnaden & så funkade kanon men det är formen vi tappar på ;) onsdags höjdhoppning där vi planerade hur vi ska ha det i helgen på julshowen! säger inte mer än, men grymt kommer det bli! :) funkade väl helt okej, förutom att när vi kom upp på runt 1.10 så drog han jätte mycket åt höger, hindret stod kanske i lite konstig vinkel men kan inte skylla på det! på i helgen ska det iallafall funka! :)
bloggar mer sen, hejdå!

/S


i want snow!





haha öride! ;)

söt kusin & söt häst!


fina bilder va? ;)

/S♥


nyduschad!







Hej!

Började dagen med att gå upp redan vi halv åtta, sedan vidare ner till Duffy och ut till Badebod vi nio! Han behövde ett dressyrpass så det fick det bli! Red massa bågar & volter och ställde igenom honom ordentligt, lite stel var han i början men det var ju också ett tag sedan jag red dressyr ;) Men det funkade bra!
Sen skulle vi ju duscha av honom, han gick faktiskt in i spolspiltan nästan direkt för en gång skull :) så var det ju bara det att när jag satte på vatten så märkte vi att det inte kom något som var varmt, visade sig att varmvattenberedaren i stallet var sönder så mamma fick hämta varmt vatten inne i krubban ist ;) blev mycket svampande och fick skölja av ordentligt genom att hälla en hel hink över honom! haha, han tycker inte om vatten alltid ;) tog sin lilla tid att tvätta då så hann inte vara med så mycket på lucia träningen, och Duffy fick låna Cindys box att stå och torka i medan jag var på us möte..

Använde ett decificerande schampoo eller något som vi köpte på flyinge, och så ska jag smörja honom med en olja i pälsen i några dagar nu så hoppas vi att kliandet försvinner! :)

/Sofia :)


lördagen den tionde december

Red en runda med pappa innan, kul! ;) kände att han behövde det, och så var det ett tag sedan..
när jag rider med mamma kör vi mer intervall träning eftersom mamma inte cyklar så fort, eller beror på vem man jämnför med ;´) men då blir det att jag skrittar lite och låter henne få försprång innan vi jagar i fatt henne och skritt igen osv...
Med pappa är det mer distans typ, galopp ungefär hela tiden men växlar mellan lugn, medel och riktigt snabb! ;) så det fick det bli idag, två varv och satan vad fort han kan springa ibland.. när han ser pappa framme runt en krök och jag bara kan släppa honom :)
skulle verkligen vilja testa honom på en galoppbana eller något någon gång så man kan se hur snabb han verkligen är! ;D

imorgon åker vi ut till badeboda på morgonen & rider och duschar honom, äntligen fixat det! och us möte & så på det! :)


bild i repris bara för att bild!

/S ♥


:)

Följ vår blogg med Bloglovin!

:)

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och annars)!

Vad ska jag säga? tar en fredag eftersom det är det idag ;)

ca 7.00-7.30: går upp
7.30-8.10 klär på mig, äter frukost & fixar mig ;)
8.20-15.00 skooola...
ca 15.15-16.00: äter & klär på mig
16.00-19.00 mockar, rider, pysslar & är nere hos hästen
19.00-23.00: äter, kollar på tv, sitter vid datan, bloggar, äter chips mm. ;)
därefter går jag väl och lägger mig någon gång på en fredagskväll, om inte jag sitter uppe och kollar på en film längre :)

hehe ;)

/S


haha, jag har lyckats!

lära mig hur man lägger in ett klipp här! :D tack alice!♥

tar den här klassikern bara för det! ;)



löslongering!

Hej på er!

idag blev det ingen ridning, utan lekte lite med honom i paddocken så löslongering fick det bli!
eftersom vi har ganska liten paddock så funkar den ganska bra till det, får honom till att springa på en stor volt runt mig.. började med att bara låta honom trava runt i båda varven och lyssna på 'komandon'.. hade dressyr spöt med att vifta lite med om han saktade av & inte lyssnade framåt eller ville ställa sig i ett äta ist ;) gick vidare med galopp och tränade lite lyssnads lydnad i övergångarna där.. allt funkade kanon & jag är en väldigt glad Sofia just nu! :D min underbara häst!♥

/Sofia ♪ ♫ ♪ ♫


måndag & tisdag & onsdag!

måndag: hoppning i badeboda, Carro var sjuk så vi hade Sofie istället! Kändes inte helt bra, han ville inte gå fram riktigt och få den där känlsan jag vill ha när jag hoppar! :/ men något funkade i slutet iallafall! ;)



tisdag: stalljobb som vanlig, inget ridet då men släppte honom lite på ridbanan! hihi, han tyckte det var kul att springa lite i snön! söt e han


onsdag: ridlektion för malin, markarbete! sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt fint gick han! åh, vad glad man blir när allt bara funkar sådär perfekt! :D♥ vi körde en övning typ, galopp-studds-trav-studds-galopp-studds-studds-trav osv! fast studsen var ju kanske bara 40 cm ;)

/Sofia :D

skåneochflyinge♥

Helgen nu då:

På lördagen gick jag upp runt halv sju och satte oss i bilen lite efter åtta.. Sen väntade tre långa timmar ner till flyinge och vi var framme precis vid elva när konfamötet började, och jag hade inte lyckats sova ett dugg! ;) Under de fyra timmarna där så lärde vi känna de andra i gruppen, sjöng & käkade pizza! 'gruppen' verkar sjukt bra, alla snälla & glada! ;D
Efter mötet kom resten av familjen tillbaka, de hade vart och kollat in flyinge lite och var ganska impade! ;) Så vi fortsatte till Lund & Scandic hotellet vi skulle bo på.. Sandra & jag hade rum 230 på våning två för oss själva! viseligen hade vi en ful soffa men annars var det riktigt nice! :) På kvällen badade vi, bastade, gymade, åt middag med familjen på resurangen & mös på rummet med film & godis! :)
På söndagen gick vi upp vid nio och åt väldigt mycket frukost, hotellfrukost♥mmm. haha, efter det åkte vi och kollade på någon by mitt på en äng som var tyskt byggd eller något, och vidare till Nova Lund! köpcentrum ;)
lunch & sen drog vi till Flyinge! :) showen började vid tre, vi konfadeltagare hade fått ett present kort till den & jag hade glömt mitt, *klant*, men vi träffade på pernilla och det fixade sig! :)
själva showen var jätte bra, kanske lite mycket dressyr men det gjorde inget! haha, vad jag tyckte vra roligast var iallafall när det släppte in fyra shettisar, med sadlar & stoppad overaller på, så det så ut som riktigt barn ;)
dom hade spärrat av i mitten med snöre, men den minst shettisen sprang under ändå, och "barnet" som satt på fick ju linan rakt i magen ;D haha, så jätte kul ut! aja, efter det följde bara vägen hem!

/Sofia :)


Bling bling

Hej!


Har varit i en liten hästaffär idag och var bara tvungen att köpa dessa benlindor (haha) och detta fina pannband! Vad tycker ni?


Sitter med Sofia inne på hotellrummet och kollar på film och myser! Imorgon blir det att kolla på Flyingedagarna/dagen. Det ska bli kul. 


Inlägget blev lite lustigt men bloggar från mobilen och det krånglar ganska mycket (ska försöka fixa det när jag kommer hem).


/Sandra


Konfaträff!

Hej, sitter i Flyinge församlingshem, käkar pizza och pratar lite med alla andra konfadeltagare! Jag har precis fattat hur man bloggar på sandras mobil, smart ni vet ;) Ingen aning vad vi ska göra den sista timmen nu men hoppas vi slipper sjunga mer... Trevligt har vi nu iaf, updatering på hotellet sen! :) / Team SaSo

update 2!

Hej!

äntligen fått lite tid över så får ändå blir en snabbt update ;) igen, jag vet!
I onsdags var jag som sagt ute i badeboda och tränade själv trots att ridningen var inställd, blev lite hinder och pappa fick bygga upp en studds, räcke & en oxer.. lagom pigga vra han men gick inte flar heelt ibland, men annars gick det bra! :) hoppade upp till 1,10 iaf ;) pappa filmade lite så det kanske kommer upp, men, oj vad konstig!, inte nu!

Imorgon drar jag & Sandra & hela våra familjer ner till skåne! konfa träff & flyingedagarna! :D
åker runt åtta imorgon och jag har fortfarande lite kvar att packa, ska gå upp vid halv sju också ;) hästen ska ju ut! vi stannar på hotell i Lund över natten och Sandra och jag har ett eget rum! ;D haha..

bara 22 dagar kvar nu då! :)

/Sofia


12. Någon annan gren jag skulle vilja pröva!

skulle faktiskt vilja prova på monté eller galopp med Duffy! hade varit sjukt kul att bara köra på skoj sådär!
Lowiza & dom tävlar ju både trav & monté, för er som kanske inte vet så är monté när man travar med hästen fast man sitter på ;) ganska häftigt ibland när man känner att dom verkligen sträcker ut i trav också! Och galopp är ju aldrig fel, hade viljat veta hur fort han kan gå! :)

S♥


RSS 2.0