tolka (y)

hela dagen idag har varit ganska slapp! släppte upp hästen imorse, kollat på film & så tolkat med Evelina! :)
Riktigt roligt var det!, vi körde med skidor så det var ju lättare att svänga och hålla balansen än med pulka iaf...
Jag ramlade två gånger, en nästan stillastående och en i uppförsbacke, fick mest snö överallt ;) haha, Evelina var bättre än mig, hon ramlade bara en gång, i en nerförsbacke i galopp!
Men något vi ska göra om tycker jag :D

/Sofia

min häst det där



åh, älskar dig plutten! ♥

Cindyplutt

Cindy kör sitt race hon! :)


bra dag!

Heeej! Annie träningen idag gick jätte bra! okej att han inte var lika mjuk som sist och vääldigt pigg, men annars så! :) Efter det stannade jag kvar i stallet med Sandra, vi pysslade lite med hästarna, lät dom springa lite i ridhuset och fixade lite inför vår fotografering! ;) haha.. pappa kom ut lite senare och det var han som fick bli mästefotografen till alla snöblogg bilder till en ny header! :D passa på att rösta! :)

bilder i massor kommer! :)


Ny Header!!

Vi kan ju inte riktigt bestämma oss så då frågar vi er! Vilken tycker ni är finast?

1.



2.



3.







avgörs nästa söndag! :)

/Team Saso

God morgon :)

hejs, ligger just nu i min übersköna säng och tänkte gå ner och släppa ut min häst om några minuter! idag blir hoppträning för annie nu på förmiddan och sen ska jag hitta på en hel del kul med Sandra! :) :) ni kommer få se vad här på bloggen! hihi, vi har en bra grej på g, heeeemligt! ;D

vad tycker ni?

Hoppas nu sett Hööks nya vår/sommar kollektion! Jag älskar iaf alla färger dom fått med :)


enkelt & stilrent! :)


grymma färger egentligen, jag tycker nog turkosa är finast! men vet inte riktigt om Duffen skulle passa i de! ;)





ganska läckert ändå!




/Sofia ;)


wiiie

Varit ute & galopperat med min älsklingshäst i snön! :D
Så jäkla mysigt, Duffy älskar det, jag älskar det och snön bara flyger! ♥
hihi, men det är faktiskt det bästa med vintern, och tolka då förstås!

/S ♥


bara för att...

så alla vet, jag fyller år om exakt 4 timmar! :D räkna ut de ni :)

hej vinter



/Sofia

love you !

Hej igen! Eftersom filmen jag la ut innan inte funkade så lägger jag ut den igen, fast utan musik så den får ni sätta på själva samtidigt som filmen ;)






/Sofia :)

♥Vinter morgon

Vart nere och släppt ut hästen, ganska mycket snö ute nu! :)



/Sofia


Älskar er!

Naaaaaaww, kolla vilken fin film min bröder gjorde till duffy! ♥ ♥ blir så glad! :D



/Sofia

den funkar inte som ni kanske märkt, lägger ut den nytt snart istället! ;)

torsdag

vilket numera betyder stalljobb & stallvärd! ;) ska bara slänga i mig lite mat innan jag drar ut dit!
så vila för Duffen idag!


Duffy & lite Sandra ♥

/Sofia

Mål 2012!

Jag suger verkligen på att sätta upp mål såhär, men det ända jag kan komma på nu iallfall är:

Starta 1m.

Inte vägra ut oss en enda gång!

Felfritt på 1m.

Starta 1,05 klubb.

Bli placerad på tävlingar

Bra känsla, Duffy tycker det är kul!

Var väl tävlings målen det, något är väl "måste" mål, och några är väl mest "önske" mål som jag hoppas kunna uppfylla! :)



/Sofia



prao

Först tänkte jag och en kompis, Evelina, praoa på djursjukhuset i växjö. Så vi ringde dit och frågade, men de tog bara emot prao elever från gymnasium som gick djurlinjen typ... Så vi ringde till kalmar djursjukhus istället, men inga proaelever välkommna där heller! Och på rasten satt vi och ringde till en heldel affärer på grand samarkand! Samma sak, fast Maxi hade gått om det inte varit fullt! ;)
Siiter här och försöker fortfarande komma på något, medans Sandra fixat en vecka hos LH (vet inte om hon sagt det?) och Evelina hos Matilda Magnusson!

Först och främst vill jag väl vara på en veterinär klinik, men verkar inte gå! så får väl hitta på något annat..

/Sofia


Planering Duffy vecka 3!



Måndag: Dressyr, övergångar, hemma

Tisdag: Dressyr, stallvärdinnegruppen

Onsdag: Markarbete, onsdagsgruppen...

Torsdag: Vila

Fredag: Dressyr

Lördag: Hoppning, galopp & svängar  Hoppträning Annie!

Söndag: Galopprundan, distans Tolka! 

3 bilder på bästa!


US!

Hej! Vart på us årsmöte idag då, jag blev faktiskt ordförande! Både kul och lite, vad ska man säga? Haha läskigt typ? Nä men det var många tjocka pärmar och mycket att hålla reda på ;) Så hoppas det går bra! :)

Red ju Duffen innan det med, körde massa volter & så och behålla formen i övergångar typ…  Funkade bra det, lagom mjuk var han i slutet iaf! :)



/Sofia


söt häst!

Hej! Precis varit nere och nattat min häst! Gosig han är! ♥

I förmiddags tog mamma och jag galopprundan, blev intervaller idag! Gick jätte bra, han älskar ju att jaga efter mamma ;) Men tog det ändå lite lungnare än vanligt.. Underlaget var lite ju småhalt på vissa ställen, fast hade ju broddar runt om! :) Riktigt fint väder var det också, haha, men sol och bara några minusgrader! Skulle bara varit lite mer snö…

Imorgon blir det ut till Badeboda igen och rida lite innan Us-mötet vid 12. :)

 

/Sofia


oh boy

Vad bra det gick idag! Dressyrpass för Malin var det. Vi körde övergångar och mjukgörning, heter det så? Han var iaf mjuk redan från början, vad har hänt? Och i slutet var han jättejättemjuk :D lite gummi över honom sådär, haha... Så jag är jätte nöjd med honom, älskar dig!
knashäst jag har också, när jag lastat av och skulle vända runt så drog han iväg lite och tänkte äta upp en växt, bara den lilla detaljen att det var en plastväxt och innanför ett fönster! vad jag skrattade, såg jätte kul ut! :D nä, stackarn... <3

Nu ska jag bara dricka upp min chokladmjölk, sen blir det sängen! jäsp, gud vad trött jag är!



Sofia :)

happy, happy, happy face!

:D

åh vad jag är glad att jag har dig!

Hela dagen idag, från åtta till halv fem, var jag ute i Badeboda hjälpte till! är ganska trött nu men kul var det! :) 
Först fick jag rida Micro, som jag kände mig ganska stor på, medan Alice körde Dolita och så bytte vi lite!
Sen gav jag mig i på att klippa Micro, gud vad långhårig han är! Tog mer än två timmar ;)
Efter det red jag Dolly, efter att malin longerat henne för att hon skulle få bocka av sig.. efter det var hon hur fin som helst!

Och så var det ju Duffens tur, Malin hade sagt att hon skulle vilja prova honom lite, och då sa jag ju självklart ja! Kul att få se någon annan rida honom!
Det första hon sa när hon ridit en liten stund var "gud vad mycket ponny han är" ! haha, skrattade lite åt det ;)
hon sa också att han var mycket starkare och jobbigare att jobba med än vad det såg ut, och tyckte jag gjorde ett bra jobb som lyckas få honom så fin ibland! ;) och då blir man ju ganska stolt! ;D
Efteråt sa Malin att han var jätte rolig och frän att rida, vilket jag nog aldrig tänkt så mycket på innan...
"och satan vad söt han är också" :)

några bilder, inte världens bästa kvalite direkt ;)






/Sofia


duffygos!

Heeej. :)
today hade vi & grannarna Svensson stalljouren, så passade på att ta med mig hästen ut och rida lite! tog med mig dressyrsadeln och tänkte jobba igenom formen med honom ordentligt! men efter ett tag kom malin och några andra och började bygga hinder, och då blev man ju självklart lite sugen :) men eftersom jag inte tycker särskilt mycket om att hoppa i dressyrsadel fick jag hålla mig till planen, och det funkade det med!

min duffygos! ♥

imorgon blir det att gå upp vid åtta och släppa ut hästen igen, vilket min snälla mamma gjort åt mig i några dar nu! ♥
sen rida lite och se om jag lyckas få med pappa ut på en galopp runda, så har jag resten av dagen ledig ifall det är någon som känner för att hitta på något! ;)

Sofia :)

2012-01-05

Hej! I tisdags var jag inne i växjö och opererade min mun, eller ut en tand som långt uppe inuti tandköttet för att vara exakt ;) så nu har jag massa äckliga stygn i halva munnen och kan inte äta ordentligt... det är därför jag inte bloggat så mycket, har bara legat hemma och haft massa ont, ätit alvedon, läst och försökt städa mitt rum' ;) Duffy har också fått vila lite, han måste ju också få lite jullov :) idag var jag iaf nere och red lite, mamma fick också sitta lite på honom medan jag lekte ridlärare så länge jag orkade, hon vill ju iaf mamma! ;) imorgon ska vi åka till kalmar och IKEA bla och på eftermiddagen måste jag nog gå till kyrkan! snö har det ju kommit lite också! :) får se hur det går med den... ha det bra!

Livet som häst!?

Du vaknar upp i det lilla utrymme som faktiskt är ditt hem. Det innehåller någonting mjukt att ligga på och även om det blir skitigt av ditt bajs så är det någon som tar bort det varje dag. På båda sidor om dig har du kompsiar som du hälsar på. Visst finns det galler emellan men ni vet allihop att det bara är människornas sätt att hindra er från att sno varandras mat. Lyxigt och praktiskt, om än lite tråkigt.

Efter den långa natten är du ganska hungrig, men du har ätit både av halmen och även av kvällshöet du fick som räckte länge så du klagar inte. Dock är det alltid trevligt med mat och när människan, trött och med svarta ringar under ögonen, kliver in i stallet gnäggar du välkomnande. Hon ger dig ett svagt leende och hämtar mat till dig och dina vänner. Först hö och sedan havre – inte speciellt mättande men väldigt, väldigt gott.
En liten stund senare, just som du ätit upp ditt hö, blir du utsläppt på ett lerigt område. Det är inte superstort men räcker lagom och det är inte riktigt lika lerigt i de bortre delarna. Du är heller inte ensam, utan har några kompisar. Ni tar chansen att kommunicera, nosa på varandra och även busa lite grann. Staketet som hindrar er från att springa vart ni vill är irriterande och ljudet från det ännu värre. Men, ni har vett nog att gå ifrån det och dessutom vet ni att stannar ni innanför stängslet kommer ni att få mat. Mat finns det i princip inget av (tussar här och var, nästan lagom för att ha något att göra) i er hage så det gäller att stanna där den snart kommer att finnas.
Just som det börjar bli lite för tråkigt att bara stå där får ni mat igen. Härligt! Du äter och passar på att liva upp stämningen lite genom att sura lite över vem som fick störst hög och hota att sno den.
När maten tagit slut och ni lugnat ner er kommer det någon och tar in dig från hagen. Hon leder dig i ett slags koppel och även om det är irriterande så vet du att det är hennes sätt att försöka kontrollera dig. Både hon och du vet att om du bara bestämde dig skulle det vara lätt att springa någon annanstans, men dels så vet du att det här brukar innebära ridning, och dels så vet du att du måste gå med på det här för att få mat.
Hon binder upp dig i stallet och borstar dig. Pussar dig på mulen och säger att du är världens bästa – du förstår inte riktigt gesten men tycker om när hon pratar med så mjuk röst. Du byter viloben men det lägger hon inte märke till. Hon lägger någonting lite småtungt på din rygg, men hon har tränat dig rätt sen du var liten så att du inte har några problem att bära den. Remmen runt magen är obehaglig men hon spänner försiktigt en liten bit i taget och därför bryr du dig inte. När du sedan får läderremmar över huvudet och ett bett i munnen bryr du dig inte heller – det här betyder ridning!
Hon tar dig till en slags byggnad där du är helt instängd. Det är läskigt men dels är du van, och sen så är det även skönt att slippa värmen. Flickan sitter upp från en pall och du reagerar inte – det känns såklart med den extra tyndgen på ryggen men du har inga problem med det. Hon skrittar fram dig länge tills du känenr dig såpass varm i kroppen att ni kan börja jogga.
Så småningom kräver hon lite mer av dig. Det är jobbigt att arbeta med alla muskler men samtidigt väldigt skönt. Hagvistelsen under dagen är inte särskilt stimulerande för kroppen och det är väldigt skönt att använda din energi. Du får även hoppa lite. Hindren är läskiga och de första gångerna hoppar du väldigt stort över för att inte slå i. En gång komemr ni snett och du vågar inte hoppa ur den vinkeln, utan stannar. Flickan hamnar i obalans men när hon väl sitter rätt klappar hon dig snällt på halsen. Du inser att du nog gjort fel, eftersom hon hamnade i obalans, men att hon itne är arg. När ni sedan kommer igen är läget mycket bättre men du vågar ändå inte hoppa. Flickan blir lite irriterad och sparkar till dig. Du förstår inte riktigt men gånger efter hoppar du, stort över igen. Resten av gångerna ger hon dig så mycket stöd och uppmuntran som du behöver och du förstår efter ett tag vad hon menade med sina arga skänklar. Hindret är inte farligt och flickan blev lite irriterad på din osäkerhet.
Efter ridningen blir du avskrittad ordentligt tills du är helt lugn i kroppen. Väl inne i stallet får du en filt för att inte frysa och så småningom massor med mat. Höet räcker länge och när det tar slut, långt in på natten, finns det halm i ett nät som håller den ren. Flickan som ridit dig säher godnatt när hon lämnar dig på kvällen och säger att hon älskar dig. igen förstår du inte riktigt, men känner dig stolt som gör henne nöjd och dessutom tacksam till henne för att hon ger dig mat, värme och något att göra.
Du vet inget annat och de dagar du längtar efter frihet minns du även alla extra förmåner du har här hos henne. Alla kompisar, tryggheten och servicen.

Hittade denna text, vad tror ni ?

19. Bild på mina 3 bästa vänner och varför hon är det!


Sandra♥ skönaste tjejen som jag alltid kan vara mig själv med! :)



Evelina♥ min bästa sedan jag var 1 år.. förstår mig alltid! :)



Alice♥ sjukt skön, kan alltid skratta med dig! :)

love! ♥


18. En bild jag aldrig publicerat förut!


Q

Ny liten häst i stallet nu! Lowiza och dom som lånat hem en shettis att träna ;) Väldigt söt är han, 92 cm, fux, 5år och heter Q! lite kul att han bara har en bokstav i sitt namn! :)
Fast Duffy tycker inte om honom, han är ju ganska hög i rang min häst och det trodde väl Q att han också va innan... men inte mer om det, förutom att vi får dela på dom ibland! ;)


~ Prisma, Q, Öride ~

/Sofia

ny tillfällig header ;) tryck f5 eller updatera om du inte ser den!


movie!



lite kort som jag klippte ihop ;)

two things!



vill ha ! ♥


hiss eller diss?


Hej!


Hittade ett par jätte snygga läderbenskydd!

Hoppas att dom finns i brunt!


Vad tycker ni?


Här hittar ni dom: http://www.ridsportshopen.com   


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad!














Grattis!

pluttis :*

17 år är du nu! :)



/Sofia ♥


16. En bild som gör dig lycklig!



ily♥


2012 !

GOTT NYTT ÅR!! :D hoppas ni får ett grymt 2012!

RSS 2.0